• Regiunea Madrid a oprit vaccinarea noilor persoane, ținând puținele doze pe care le mai are pentru rapel, anunță autoritățile.
  • ”Din păcate, așa cum suspectam, ritmul de livrare a fost întrerupt”, a mai spus președintelui regiunii Madrid, Ignacio Aguado.

Autoritățile sanitare din Madrid au suspendat vaccinarea anti-COVID pentru două săptămâni după ce au rămas fără doze, a anunțat miercuri adjunctul președintelui regiunii Madrid, Ignacio Aguado, transmite Reuters.

Regiunea a oprit vaccinarea noilor persoane, ținând puținele doze pe care le mai are pentru rapel, a spus Aguado.

Regiunea Madrid a vaccinat deja 180.000 de persoane de la începutul campaniei și până acum, adaugă președintele.

„Din păcate, așa cum suspectam, ritmul de livrare a fost întrerupt”, a mai spus Ignacio Aguado.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

De asemenea, Spania nu a avut suficiente vaccinuri nici pentru cei 130 de militari trimiși la noi, în România. Aceștia participă la o misiune NATO in Romania.

Spaniolii vor sta două luni în țara noastră, unde participă cu șase avioane de vânătoare la patrulele aeriene care apără flancul de Est al Alianței, format din țările baltice și România. Ministerul spaniol al Apararii spune că nu a fost timp suficient pentru cele două doze, dar mizează pe faptul că de vaccinare se va ocupa NATO.

Spania a administrat 1,3 milioane de doze la cei din căminele de îngrijire și la personalul sanitar din linia întâi, circa 10% dintre ei primind deja a doua doză de vaccin.