• Regiunile sărace din Madrid, care au fost afectate de coronavirus, vor fi puse în carantină
  • „Ne-au lăsat în mâinile Domnului“ – strigătul de ajutor al unor locuitori din Madrid
  • 4.700 de cazuri noi de coronavirus în Spania în ultimele 24 de ore. Cifra totală ajunge la 640.000

Guvernul regional al capitalei Spaniei va pune de luni în carantină zonele mai sărace din oraș și împrejurimi. Aceste zone găzduiesc în jur de 850.000 de persoane, dar decizia s-a luat după o creștere masivă a numărului cazurilor de coronavirus, scrie Reuters.

Liderul regional, Isabel Diaz Ayuso, a spus că deplasarea oamenilor în aceste zone și între ele va fi restricționat, însă oamenii vor avea permisiunea să se ducă la muncă în cea mai afectată zona a Spaniei.

Locuitorii acestor cartiere sărace din Madrid au spus că se simt abandonați, stigmatizați și că aceste noi restricții „le vor lua pâinea de la gură“.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Centrele de sănătate sunt concentrate în partea sudică a orașului și tot nu au făcut nimic în privința noastră“, a spus un protestatar.

Ayuso, care și-a atras destulă critică și până în acest moment, a fost învinuită pentru creșterea numărului de îmbolnăviri. Ea spune că aceste zone au fost alese deoarece nivelul contaminării a depășit cifra de 1.000 la 100.000 locuitori: „Trebuie să evităm carantina, trebuie să evităm un dezastru economic. Nu cred că este timpul să restricționăm toți cetățenii, ci doar să aplicăm măsuri în zone pe care le-am identificat perfect“.

În plus, accesul în parcuri și zonele publice va fi drastic restricționat, întâlnirile vor fi limitate la maxim 6 persoane, iar instituțiile comerciale vor trebui să închidă cel mai târziu la ora 22 în aceste zone.

Decalajul dintre regiunile sărace și bogate sunt subiectul dezbaterilor despre cum se poate ține în frâu creșterea numărului de cazuri noi

Sistemul medical din Vallecas, un cartier sudic din capitală, „este paralizat, ne lasă aici să așteptăm, înghesuiți în cozi. Suntem abandonați… Ne-au lăsat în mâinile Domnului“. Acesta este strigătul de ajutor al unui pensionar, dar nu este singurul… „De când treci podul lucrurile se schimbă. De când îl treci se schimbă tot“, a ținut să adauge altul.

Datele Ministerului Sănătății din Spania arată creșteri semnificative ale numărului de cazuri în fiecare zi. Numărul deceselor cauzate de noul coronavirus a depășit 30.000 în Spania.