MAE: 150 de români, infectaţi cu noul coronavirus la o fermă din Germania

150 muncitori români din Germania au coronavirus Sursa Foto: AA / ABACA
  • 150 de români care muncesc la o fermă din Germania au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19
  • Date exacte vor fi comunicate după finalizarea centralizării rezultatelor în funcţie de naţionalitate

„În continuarea informaţiilor comunicate în data de 26 iulie a.c. cu privire la testarea pozitivă a unor lucrători care îşi desfăşoară activitatea la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Republica Federală Germania, MAE precizează că, în conformitate cu informaţiile comunicate astăzi, în mod public, de către autorităţile germane, 174 de lucrători din cadrul fermei au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19, alţi 298 având rezultate negative, iar cinci vor fi retestaţi în cursul zilei de astăzi, întrucât testele iniţiale nu au fost concludente. De asemenea, potrivit informaţiilor preliminare comunicate de către reprezentanţii fermei Oficiului consular, printre persoanele testate pozitiv se regăsesc aproximativ 150 de cetăţeni români, date exacte urmând a fi comunicate după finalizarea centralizării rezultatelor în funcţie de naţionalitate”, a anunţat MAE într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, toate persoanele infectate au fost supuse unui control medical în cursul acestei dimineţi, starea lor de sănătate fiind bună.

„De asemenea, persoanelor aflate în carantină le vor fi asigurate alimente şi bunuri de strictă necesitate. MAE precizează că reprezentanţii fermei au confirmat diseminarea datelor de contact ale oficiului consular în rândul cetăţenilor români, însă, până la acest moment, la nivelul Oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară în legătură cu această situaţie. Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autorităţile germane şi cu reprezentanţii fermei şi este pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19”, se mai arată în comunicatul MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la München: 0049 089 553307 şi 0049 089 98106143, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al consulatului: 0049 1602087789.