• Autorităţile franceze au emis o avertizare Cod portocaliu de zăpadă şi polei, iar Aviaţia Civilă a anunţat perturbări ale zborurilor pe Charles de Gaulle şi Orly pentru miercuri.
  • Conform MAE, pe site-ul Aeroporturilor din Paris (https://www.parisaeroport.fr/) se menţionează că pot fi întârzieri sau anulări ale anumitor zboruri, călătorii fiind sfătuiţi să verifice programul de zbor al companiilor aeriene.
  • Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755.

Autorităţile franceze au emis o avertizare Cod portocaliu de zăpadă şi polei, iar Aviaţia Civilă a anunţat perturbări ale zborurilor pe Charles de Gaulle şi Orly pentru miercuri, avertizează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franţa că pentru 33 de departamente din nordul ţării, inclusiv zona capitalei Paris, a fost emis un cod portocaliu de zăpadă şi polei, pentru data de 14 decembrie 2022.

Astfel, Direcţia Generală a Aviaţiei Civile a anunţat perturbări ale traficului aerian la plecările şi sosirile de pe aeroporturile Charles de Gaulle şi Orly din Paris.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Conform MAE, pe site-ul Aeroporturilor din Paris (https://www.parisaeroport.fr/) se menţionează că pot fi întârzieri sau anulări ale anumitor zboruri, călătorii fiind sfătuiţi să verifice programul de zbor al companiilor aeriene şi să anticipeze sosirea la aeroport, accesul rutier putând fi perturbat.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 şi Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcţie de zona în care se află.