MAE anunţă constituirea unei celule de criză interinstituţionale în cazul unei nave care ar fi fost atacată de piraţi în Togo şi mai mulţi membri ai echipajului, între care un român, ar fi fost răpiţi.

Cu privire la informaţiile din mass media internaţională privind un incident produs la data de 29 noiembrie a.c. în zona portului Lome, Republica Togo, în care a fost implicată nava Agisilaos şi care s-ar fi soldat cu răpirea mai multor navigatori, printre care şi un cetăţean român, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a fost deja convocată, în regim de urgenţă, Celula de criză interinstituţională”, anunță MAE.

Celula a fost convocată în vederea iniţierii demersurilor necesare pentru verificarea situaţiei, confirmarea informaţiilor referitoare la cetăţenia şi identitatea persoanelor răpite şi întreprinderea acţiunilor specifice în astfel de cazuri.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

De asemenea, MAE menţine legătura atât cu armatorul/angajatorul cetăţeanului român în cauză, cât şi cu Sindicatul Liber al Navigatorilor pentru alte informaţii relevante în acest context”, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit maritimebulletin.net, nava ar fi fost atacată de piraţi şi patru membri ai echipajului, între care un român, ar fi fost răpiţi.