• Ministerul Afacerilor Externe (MAR) a emis marți o atenționare de călătorie pentru Italia.
  • Autoritățile italiene au emis coduri roșu, portocaliu şi galben de precipitații.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Italiană că Serviciul de Protecție Civilă italian a emis un avertisment de cod roșu de precipitații puternice, începând cu 4 octombrie 2021, pentru centrul regiunii Liguria şi zona de vest din regiunea Piemonte.

Fenomene meteorologice intense, pentru care s-a emis un cod portocaliu de ploi abundente, sunt anunțate în restul teritoriului regiunilor Liguria şi Piemonte, precum şi în Lombardia, Emilia-Romagna şi provincia autonomă Trento.

A fost emis, de asemenea, cod galben de precipitații intense pentru regiunile Lazio, Umbria, Toscana, Valle d’Aosta, Veneto şi nordul-estul regiunii Sardinia.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Conform MAE, condițiile de instabilitate se vor extinde şi în următoarele zile, din cauza anticiclonului nord-european care va determina deplasarea unei mase de aer ploios şi rece către Marea Mediterană.

Pentru informații actualizate cu privire la starea vremii, se recomandă consultarea site-ului Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/ şi al Serviciului de Protecție Civilă: www.protezionecivile.gov.it.