• MAE al României condamnă alegaţiile, lipsite de fundament, conţinute în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse privind regiunea transnistreană a R. Moldova.
  • „Este inacceptabilă această încercare de creare artificială de tensiuni şi destabilizare în regiune şi în legătură cu Republica Moldova”, transmite MAE.
  • MAE al României face apel la responsabilitate, la abandonarea retoricii agresive, escalatorii şi provocatoare, precum şi la abţinerea de la orice declaraţii şi acte care pot afecta stabilitatea regiunii şi a Republicii Moldova.

Ministerul Afacerilor Externe al României condamnă alegaţiile, lipsite de fundament, conţinute în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse de vineri privind regiunea transnistreană a Republicii Moldova, precum şi retorica ameninţătoare şi provocatoare utilizată.

Potrivit MAE, „propagarea intenţionată de informaţii fără corespondenţă în realitatea de pe teren reprezintă o abordare extrem de periculoasă, în contextul actual de securitate, în care Federaţia Rusă îşi intensifică războiul de agresiune împotriva Ucrainei” .

„Este inacceptabilă această încercare de creare artificială de tensiuni şi destabilizare în regiune şi în legătură cu Republica Moldova”, transmite MAE.

Recomandări

BUCUREȘTI, INUNDAT DE PLOI
COLDPLAY CERE O HUIDUIALĂ ADECVATĂ
ACORD DE SECURITATE ÎNTRE SUA ȘI UCRAINA
CUM E VREMEA
TRANSFER LA „SALA DE CORECȚIE"
AM BANI DE DAT, LA MALL DE CONSUMAT

MAE al României face apel la responsabilitate, la abandonarea retoricii agresive, escalatorii şi provocatoare, precum şi la abţinerea de la orice declaraţii şi acte care pot afecta stabilitatea regiunii şi a Republicii Moldova.

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, vineri, asupra efectelor presupuselor activităţi militare ale Ucrainei în apropierea regiunii separatiste moldovene Transnistria, subliniind că Moscova poate considera atacuri acţiunile împotriva etnicilor ruşi sau a trupelor ruse.

În legătură cu acumularea semnificativă de personal şi echipamente militare ale unităţilor ucrainene în apropierea frontierei dintre Ucraina şi Transnistria, prin instalarea de poziţii de tragere de artilerie şi a unui număr fără precedent de zboruri cu drone ale armatei ucrainene deasupra teritoriului Transnistriei, avertizăm Statele Unite, ţările membre NATO şi Ucraina asupra acestor acţiuni aventuriere” , a transmis Ministerul de Externe de la Moscova, potrivit agenţiei Tass.

„Nu trebuie să aibă nimeni niciun dubiu asupra faptului că forţele armate ale Federaţiei Ruse vor răspunde adecvat la orice provocare a regimului de la Kiev; dacă se va produce aşa ceva, forţele ruse vor asigura protecţia compatrioţilor, a contingentului de menţinere a păcii şi a personalului militar din Transnistria”. Orice acţiune care generează ameninţare de securitate „va fi considerată atac asupra Federaţiei Ruse, în conformitate cu reglementările internaţionale” , atrage atenţia Ministerul de Externe de la Moscova.