MAE, după declarațiile lui Putin: Induc în mod fals ideea ca România ar avea pretenții teritoriale de la Ucraina

FOTO - Hepta. Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu
  • MAE al României respinge aserţiunile exprimate de preşedintele Rusiei care induc în mod fals ideea că România ar avea pretenţii teritoriale faţă de Ucraina.
  • Ministerul Afacerilor Externe a transmis o poziţie faţă de declaraţiile preşedintelui Vladimir Putin privind România.
  • În acest context, România reafirmă susţinerea sa fermă pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei, în frontierele sale recunoscute internaţional.

Ministerul Afacerilor Externe al României (MAE) respinge aserţiunile exprimate de preşedintele Federaţiei Ruse care induc în mod fals ideea că România ar avea pretenţii teritoriale faţă de Ucraina.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis o poziţie faţă de declaraţiile preşedintelui Vladimir Putin privind România.

Ministerul Afacerilor Externe al României respinge aserţiunile exprimate de Preşedintele Federaţiei Ruse în discursul susţinut cu ocazia Zilei Unităţii Naţionale, care induc în mod fals ideea că România ar avea pretenţii teritoriale faţă de Ucraina.

MAE subliniază că războiul de agresiune declanşat de Rusia la 24 februarie reprezintă o încălcare gravă şi brutală a principiilor de drept internaţional, inclusiv a suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Ucrainei” , transmite MAE.

În acest context, România reafirmă susţinerea sa fermă pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei, în frontierele sale recunoscute internaţional.