• Un cetăţean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar produs în Grecia în noaptea de 28 februarie spre 1 martie, a anunţat sâmbătă MAE.
  • Marţi seara, un tren de pasageri cu peste 350 de călători s-a izbit frontal de un tren de marfă, lângă oraşul Larissa.
  • Autoritățile elene au anunțat că 57 de oameni au murit, iar cel puțin 72 au fost răniți.

Un cetăţean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar produs în Grecia în noaptea de 28 februarie spre 1 martie, a anunţat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că autorităţile elene au notificat Consulatul General al României la Salonic că un cetăţean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar din noaptea de 28 februarie spre 1 martie.

Reprezentantul oficiului consular român a informat de urgenţă familia persoanei decedate, cu care se afla deja în contact direct, ca urmare a semnalării dispariţiei persoanei în cauză, fiind puse la dispoziţie informaţii cu privire la procedura de eliberare a certificatului de deces românesc şi a celorlalte documente necesare repatrierii trupului neînsufleţit în România.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Repatrierea trupului neînsufleţit se va realiza după finalizarea, de către autorităţile elene, a tuturor procedurilor specifice în astfel de situaţii deosebite” , precizează MAE.

Marţi seara, un tren de pasageri cu peste 350 de călători s-a izbit frontal de un tren de marfă, lângă oraşul Larissa.