• Un cetăţean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar produs în Grecia în noaptea de 28 februarie spre 1 martie, a anunţat sâmbătă MAE.
  • Marţi seara, un tren de pasageri cu peste 350 de călători s-a izbit frontal de un tren de marfă, lângă oraşul Larissa.
  • Autoritățile elene au anunțat că 57 de oameni au murit, iar cel puțin 72 au fost răniți.

Un cetăţean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar produs în Grecia în noaptea de 28 februarie spre 1 martie, a anunţat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că autorităţile elene au notificat Consulatul General al României la Salonic că un cetăţean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar din noaptea de 28 februarie spre 1 martie.

Reprezentantul oficiului consular român a informat de urgenţă familia persoanei decedate, cu care se afla deja în contact direct, ca urmare a semnalării dispariţiei persoanei în cauză, fiind puse la dispoziţie informaţii cu privire la procedura de eliberare a certificatului de deces românesc şi a celorlalte documente necesare repatrierii trupului neînsufleţit în România.

Recomandări

IOHANNIS CONVOACĂ CSAT-UL
ARUNCI JUMĂTATE DIN CE CUMPERI
S-A DECIS COMASAREA
TRUMP ȘI DESANTIS, ALIAȚI?
DE CE SĂ NU ȚII TELEFONUL ÎN OREZ
OPOZIȚIA CRITICĂ IDEEA COMASĂRII

„Repatrierea trupului neînsufleţit se va realiza după finalizarea, de către autorităţile elene, a tuturor procedurilor specifice în astfel de situaţii deosebite” , precizează MAE.

Marţi seara, un tren de pasageri cu peste 350 de călători s-a izbit frontal de un tren de marfă, lângă oraşul Larissa.