• Mafia napoletană le-a ordonat medicilor și șoferilor de pe ambulanțe să nu mai folosească sirenele în oraș.
  • Ei pretind că semnalele acustice și luminoase în oraș disturbă activitatea traficanților de droguri.
  • Traficanții confundă adesea sirenele cu cele ale mașinilor de poliție.
  • Doi mafioți ar fi amenințat deja că vor ucide un șofer de ambulanță.

Mafia italiană a ordonat șoferilor de ambulanță din Napoli să nu mai folosească sirenele și semnalele luminoase pentru că îi încurcă pe traficanții de droguri, potrivit Daily Mail.

Weekendul trecut, doi mafioți din Napoli au oprit o ambulanță și au amenințat că îl vor ucide pe șofer pentru că a pus sirena în timp ce se deplasa la o urgență în partea de sud a orașului.

Șoferii solicită protecția poliției

Clanurile locale sunt deranjate de sirenele ambulanțelor, pe care le confundă adesea cu cele ale mașinilor de poliție și, astfel, sunt nevoite să își întrerupă diverse activități ilegale, iar clienții lor intră în panică.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Șoferii de ambulanță din Napoli cer acum protecția poliției pentru a nu mai fi hărțuiți de mafia locală. Unul dintre șoferii de ambulanță a avut parte de un astfel de episod din partea mafioților. „Nu ai înțeles că nu-ți poți folosi sirena aici? Opriți-o sau vă vom împușca!”, l-a avertizat unul dintre mafioți.

Medicii, agresați în Napoli

Ni s-a ordonat deja să nu folosim sirenele în alte cartiere, inclusiv în Sanità și Traiano, unde ambulanța locală își pornește sirena numai după ce părăsește zona”, a spus un medic. În ultimii trei ani, Napoli a înregistrat 300 de incidente de agresiune împotriva medicilor, deoarece serviciul local de urgență numără doar 17 ambulanțe pentru un milion de lucuitori.

Alessandro Amitrano, deputat local, a îndemnat guvernul să considere lupta împotriva clanurilor din mafia Camorra, din Napoli, ca o prioritate națională.