• Măgărușul și elefantul sunt mascotele partidelor americane încă din secolul XIX
  • Măgărusul democrat își are originea în campania electorală a lui Andrew Jackson
  • Elefantul republicanilor apare ca simbol în timpul Războiului Civil
  • ”Election Day” în SUA are loc mereu într-o marți din noiembrie

Partidele politice din State au ca mascote două animale. Partidul Democrat are ca simbol măgarul, iar Partidul Republican un elefant.

În 1828, opozanții lui Andrew Jackson i-au deformat numele pentru a citi ”jackass” din cauza spiritului lui încăpățânat. În loc să combată eticheta de ”măgar”, Jackson a inclus imaginea animalului pe posterele campaniei lui și a câștigat alegerile. Acum ”măgărușul democrat” este un simbol al modestiei.

Există anumiți oameni care pur și simplu se identifică cu aceste atribute de marketing. Fie că vorbim de diligența măgărușului sau inteligența elefantului cum le place fiecărei tabere să se afirme.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Elefantul a ajuns simbol al republicanilor abia după ce caricaturistul Nats a desenat mai multe animale în campania din 1874. Unul era elefantul, pe care a scris ”Votul republican”. În timp, republicanii n-au mai avut încotro și au adoptat elefantul ca simbol al partidului, sugerând că înseamnă putere, calm sau stabilitate.

Americanii votează la prezindențiale într-o marți din noiembrie. Totul începe în 1845, iar ”Election Day” a fost aleasă să nu interfereze cu repaosul biblic – duminica, și ziua de târg – miercurea.