• În resturile de rachetă prăbușite, sâmbătă, în Moldova a fost depistat focosul cu explozibil.
  • Focosul rachetei este alimentat cu aproximativ 80 de kilograme de material explozibil.
  • Sâmbătă resturi dintr-o rachetă rusească au căzut pe teritoriul Republicii Moldova, în localitate Larga din raionul Briceni, provenite din atacurile cu rachete rusești lansate asupra Ucrainei.

În resturile de rachetă prăbușite, sâmbătă, în Moldova a fost depistat focosul cu explozibil, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău, potrivit mass media locală.

Potrivit primelor date, focosul rachetei este alimentat cu aproximativ 80 de kilograme de material explozibil. Cetățenii sunt îndemnați să nu se apropie de zona de securitate unde a fost descoperit explozibilul.

Duminică dimineața, patrule de poliție au informat locuitorii localităților Pavlovca și Larga să păstreze distanța și să nu se apropie de zona de securitate impusă de autorități pentru protecție.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

De asemenea, a fost blocat accesul către zona în care va avea loc detonarea.

Totodată au fost informate și autoritățile ucrainene în legătură cu existența explozibilului provenit din focosul rachetei prăbușite.

Potrivit datelor oficiale, focosul rachetei este alimentat cu aproximativ 80 de kilograme de material explozibil.

Ieri, resturi dintr-o rachetă rusească au căzut pe teritoriul Republicii Moldova, în localitate Larga din raionul Briceni, provenite din atacurile cu rachete rusești lansate asupra Ucrainei.

Autoritățile de la Chișinău au condamnat cu fermitate atacurile asupra țării vecine, precizând că din nou, Republica Moldova are de suferit, iar atacurile barbare ale Rusiei dau dovadă de lipsă de respect față de suveranitatea țării noastre.