• 3 persoane sunt tratate pentru arsuri grave, iar altele pentru răni mai ușoare.
  • Mai mulți pasageri panicați au decis să fugă din tren.
  • O femeie în vârstă de 58 de ani și o adolescentă se numără printre cele trei persoane care au suferit arsuri extreme și sunt tratate la spital.

Mai mult de o duzină de persoane au suferit arsuri după ce au fugit dintr-un tren de pasageri care trecea printr-un incendiu de vegetație în regiunea spaniolă Valencia, marți seara. Trenul, care a plecat din orașul Valencia și se îndrepta spre Zaragoza, a întâlnit incendiul de la Bejis, care a scăpat de sub control pe fondul unor vânturi puternice.

Potrivit Renfe, compania feroviară de stat din Spania, trenul s-a oprit în momentul în care a dat peste flăcări. Cu toate acestea, înconjurați de flăcări, mai mulți pasageri panicați au decis să fugă din tren.

Surse Renfe au declarat pentru cotidianul spaniol Europapress că mulți pasageri au spart geamurile pentru a scăpa. Pasagerii au sărit în mijlocul incendiului violent, în timp ce unii au reușit să fugă înapoi la gară, alții s-au întors în tren, mulți după ce au fost grav arși.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

O femeie în vârstă de 58 de ani și o adolescentă se numără printre cele trei persoane care au suferit arsuri extreme și sunt tratate la spital. Potrivit Renfe, 8-10 persoane au suferit arsuri mai puțin grave. După scena dramatică, trenul a făcut cale întoarsă până la stația Caudiel din provincia Castellon.

Autoritățile locale spun că investighează incidentul. În luna iulie, pasagerii de pe calea ferată spaniolă au fost, de asemenea, îngroziți când trenul lor a fost înconjurat de flăcări pe ambele părți în timpul unui alt incendiu de vegetație în nordul Spaniei. În acel incident, nimeni nu a fost rănit.

Pe lângă pasagerii trenului, incendiul violent de la Bejis a rănit trei pompieri între marți seara și miercuri dimineața și a forțat evacuarea a aproximativ 1.000 de locuitori din zonă. Marți, s-a raportat că incendiul pârjolise aproximativ 800 de hectare, dar miercuri dimineață pompierii au estimat că amploarea acestuia a ajuns la 6.000 de hectare.

Mai la sud, în regiunea Valencia, un alt incendiu de vegetație care rămâne necontrolat a pârjolit aproximativ 11.000 de hectare și a forțat aproximativ 1.600 de persoane să își părăsească locuințele.