• Cel puțin 23 de persoane au rămas blocate sâmbătă târziu, în timp ce alte 39 de persoane erau de negăsit după incident, a declarat reporterilor primarul din Changsha.
  • Oficialii au confirmat, de asemenea, că imobilul avea opt etaje, corectând informațiile anterioare potrivit cărora ar fi avut șase.
  • Autoritățile nu au oferit o cauză imediată a dezastrului, deși speculațiile s-au îndreptat către o posibilă suprasolicitare a proprietății.

Clădirea, care adăpostea un restaurant, un hotel, apartamente și un cinematograf, s-a prăbușit vineri după-amiază în orașul Changsha, provincia Hunan, scrie TRTWorld.

Mai multe persoane au fost prinse sub o clădire care s-a prăbușit în centrul Chinei, salvatorii căutând printre dărâmături și folosind fierăstraie pentru a elibera mai mulți supraviețuitori.

Cel puțin 23 de persoane au rămas blocate sâmbătă târziu, în timp ce alte 39 de persoane erau de negăsit după incident, a declarat reporterilor primarul din Changsha.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Situația persoanelor dispărute este evaluată în continuare”, a declarat primarul Zheng Jianxin, în timp ce salvatorii cu căști de protecție portocalii au împânzit locul faptei.

Până în prezent nu au fost raportate victime, iar autoritățile orașului au declarat că cinci persoane au fost salvate din structura prăbușită în cursul nopții.

Oficialii au confirmat, de asemenea, că imobilul avea opt etaje, corectând informațiile anterioare potrivit cărora ar fi avut șase.

Cauzele și numărul victimelor rămân încă nedeterminate

Autoritățile nu au oferit o cauză imediată a dezastrului, deși speculațiile s-au îndreptat către o posibilă suprasolicitare a proprietății.

Locatarii făcuseră modificări structurale ale spațiilor în diferite grade”, a declarat televiziunea de stat CCTV.
Fotografiile arătau partea din față a clădirii în mare parte intactă, în timp ce secțiunea din spate părea să se fi prăbușit în ea însăși.

Mass-media de stat a arătat pompierii tăind printr-o mlaștină de metal și plăci de beton, în timp ce salvatorii strigau în turnul de moloz pentru a comunica cu supraviețuitorii.

Unii dintre răniți au fost transportați de urgență pe targă pe o alee îngustă, în timp ce câinii adulmecători au cercetat zona în căutarea altor semne de viață.

Președintele Xi Jinping a cerut căutarea victimelor „cu orice preț”, a relatat presa de stat, adăugând că a ordonat o anchetă amănunțită asupra cauzelor prăbușirii.

Un înalt oficial al Partidului Comunist a fost trimis anterior la fața locului – un indiciu al gravității dezastrului.

Consilierul de stat Wang Yong – numit de guvernul central – a fost trimis să conducă o echipă care să „ghideze activitatea de salvare și de intervenție de urgență”, se arată într-o declarație oficială de sâmbătă.

Prăbușirile de clădiri nu sunt neobișnuite în China. Respectarea deficitară a standardelor de siguranță, inclusiv adăugarea ilegală de etaje suplimentare și neutilizarea barelor de fier de armare, este adesea acuzată pentru astfel de dezastre.