• Iranul și Coreea de Nord oferă informaţii eronate privind numărul de infectări sau decese provocate de COVID-19.
  • În Iran, numărul deceselor ar fi triplu faţă de ce a transmis Guvernul
  • Şi în Coreea de Nord situaţia reală pare mult diferită faţă de cea expusă de autorităţi. 

În Iran, o scurgere de informaţii arată că autorităţile au raportat mai puţine decese cauzate de coronavirus decât în realitate, notează BBC. Astfel, numărul total de morţi ar fi de trei ori mai mare decât numerele pe care le raportează autorităţile.

Până la 20 iulie, Iranul ar fi avut aproape 42.000 de morţi din cauza coronavirusului. Totuşi, raportările ministrului Sănătăţii menţionează doar 14.405 decese. Primul deces COVID-19 din Iran a fost anunţat pe data de 22 ianuarie, conform unor documente medicale, după aproximativ o lună de la raportarea primului caz de îmbolnăvire.

În Coreea de Nord, autorităţile au negat prezenţa vreunui caz de infectare cu COVID-19 pentru o bună perioadă, iar rapoartele cu 0 îmbolnăviri date de Guvernul de la Phenian au fost văzute cu suspiciune de organizaţiile internaţionale.

Recomandări

BUCUREȘTI, INUNDAT DE PLOI
COLDPLAY CERE O HUIDUIALĂ ADECVATĂ
ACORD DE SECURITATE ÎNTRE SUA ȘI UCRAINA
CUM E VREMEA
TRANSFER LA „SALA DE CORECȚIE"
AM BANI DE DAT, LA MALL DE CONSUMAT

Acum nouă zile, Coreea de Nord anunţa un prim caz „suspectat” de COVID-19, al unui bărbat fugit în Coreea de Sud cu trei ani în urmă şi care acum ar fi revenit în ţară.

Până acum, la nivel global au fost înregistrate peste 18 milioane de cazuri confirmate de infecţie cu coronavirus, dintre care aproape 700.000 de decese. Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire, aproximativ 5 milioane, sunt în SUA, urmată de Brazilia şi India.