• 41 de comitate din California intră în categoria mov, cea mai severă din punct de vedere al restricțiilor
  • New Jersey cere locuitorilor să nu se adune în grupuri mai mari de 10 la interior, inclusiv în propriile case
  • Orașul Philadelphia interzice adunările în interior de orice fel și de orice mărime

Mai multe state americane conduse de democrați au început să se închidă din nou, din cauza creșterii numărului de cazuri. În California, care a trecut de pragul de 1 milion de cazuri confirmate, 41 din cele 58 de comitate intră de azi în categoria mov, cea mai severă din punct de vedere al restricțiilor.

Asta înseamnă că se vor închide multe afaceri neesențiale, inclusiv restaurante și săli de sport. Guvernatorul democrat Gavin Newson, vechi prieten al Kamalei Harris și-a pus cenușă în cap că a fost prins că a încălcat propriile reguli.

Gavin Newson, guvernatorul Californiei: „Am făcut greșeală mare. În loc să mă așez, trebuie să mă ridic. În schimb, am stat acolo cu soția mea și cu alte cupluri care erau din afara gospodăriei noastre.”

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

New Jersey cere locuitorilor să nu se adune în grupuri mai mari de 10 la interior, inclusiv în propriile case. Regula se aplică și pentru petrecerile de Ziua Recunoștinței, care e săptămâna viitoare. Orașul Philadelphia merge și mai departe: interzice adunările în interior de orice fel și de orice mărime.

Thomas Farley, comisarul pentru sănătate din Philadelphia: „Asta înseamnă fără petreceri în interior, mese festive, uitat la meciuri în grup, fără vizite între case, fără nunți, înmormântări sau botezuri la interior.”

Joe Biden i-a felicitat pe guvernatorii care au impus noi restricții.

Joe Biden, președintele-ales al SUA: „Consilierul președintelui în privința COVID spune că ar trebui să reziste. Ce naiba e cu oamenii aceștia? Ce e cu ei? Să reziste?”

Îți aduc aminte că Donald Trump a spus în campanie că Joe Biden va băga țara în lockdown dacă va ajunge la putere.