• Atacul a avut loc în timpul slujbei de dimineață a unei biserici catolice și baptiste duminică.
  • Purtătorul de cuvânt al poliției statului și comisarul pentru securitate internă din Kaduna nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii.
  • Bandele înarmate sunt răspândite în nord-vestul Nigeriei, unde jefuiesc sau răpesc.

Bărbați înarmați au ucis duminică opt persoane și au răpit alte 38 într-un atac asupra a două biserici din statul Kaduna, în nordul țării, a declarat luni un oficial al Asociației Creștine din Nigeria (CAN), la câteva săptămâni după un atac mortal similar în sud-vestul țării.

Atacul a avut loc în timpul slujbei de dimineață a unei biserici catolice și baptiste duminică, a declarat pentru Reuters prin telefon reverendul Danlami Gajere, președintele CAN pentru districtul Kasuwan Magani din statul Kaduna.

Purtătorul de cuvânt al poliției statului și comisarul pentru securitate internă din Kaduna nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

În urmă cu două săptămâni, bărbați înarmați care mânuiau puști AK-47 și explozibili au atacat Biserica Catolică Sfântul Francisc din orașul Owo, omorând 40 de persoane. Guvernul suspectează gruparea teroristă Stat Islamic West Africa Province (ISWAP). Însă ISWAP nu a revendicat responsabilitatea pentru atac.

Bandele înarmate sunt răspândite în nord-vestul Nigeriei, unde jefuiesc sau răpesc pentru răscumpărare, iar violențele au crescut, unde forțele de securitate cu efective reduse nu reușesc adesea să oprească atacurile.