• Mai mulți episcopi catolici au votat ca biserica să refuze Împărtășania lui Joe Biden din cauza poziției sale pe tema avorturilor
  • Decizia a fost privită ca fiind una „plină de ipocrizie”
  • Papa Francisc i-a avertizat pe episcopii americani să nu folosească Taina Împărtășaniei în scop politic
  • Este nevoie de aprobarea Vaticanului pentru a intra în vigoare

Joe Biden, al doilea președinte american catolic, merge deseori la biserică. Cu toate acestea, Conferința Episcopilor Catolici din Statele Unite (USCCB) a votat săptămâna trecută dacă politicienilor pro-alegere, așa cum este Joe Biden, ar trebui să li se refuze Împărtășania, scrie The Hill.

„Nu i-ați spus lui Bill Barr, catolic, să nu ia Împărtășania când a extins pedeapsa cu moartea”, a spus Rep. Ted Lieu, referindu-se la fostul procuror general.

Lieu, un catolic care a fost criticat el însuși pentru opiniile sale pro-alegere, i-a numit pe episcopi „ipocriți”, fiind o părere acceptată și de ceilalți.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN

Casa Albă a declarat că problema este una personală pentru președinte.

„Credința este ceva care l-a ajutat în momentele de cumpănă (…) nu ar trebui văzută printr-o prismă politică”, a declarat secretarul de la Casa Albă, Jen Psaki.

Documentul USCCB va fi supus dezbaterii, ținându-se cont și de modificări, și va fi votat la următoarea reuniune a grupului din noiembrie.

De asemenea, ar fi nevoie de aprobarea Vaticanului pentru a intra în vigoare. Săptămâna trecută, Papa Francisc i-a avertizat pe episcopii americani că nu ar trebui să folosească Împărtășania „ca o armă politică”.