Mai mulți episcopi catolici au votat ca biserica să refuze Împărtășania lui Joe Biden din cauza poziției sale pe tema avorturilor

President Joe Biden arrives to speak at a news conference after meeting with Russian President Vladimir Putin, Wednesday, June 16, 2021, in Geneva, Switzerland. (AP Photo/Patrick Semansky)

Joe Biden, al doilea președinte american catolic, merge deseori la biserică. Cu toate acestea, Conferința Episcopilor Catolici din Statele Unite (USCCB) a votat săptămâna trecută dacă politicienilor pro-alegere, așa cum este Joe Biden, ar trebui să li se refuze Împărtășania, scrie The Hill.

„Nu i-ați spus lui Bill Barr, catolic, să nu ia Împărtășania când a extins pedeapsa cu moartea”, a spus Rep. Ted Lieu, referindu-se la fostul procuror general.

Lieu, un catolic care a fost criticat el însuși pentru opiniile sale pro-alegere, i-a numit pe episcopi „ipocriți”, fiind o părere acceptată și de ceilalți.

Casa Albă a declarat că problema este una personală pentru președinte.

„Credința este ceva care l-a ajutat în momentele de cumpănă (…) nu ar trebui văzută printr-o prismă politică”, a declarat secretarul de la Casa Albă, Jen Psaki.

Documentul USCCB va fi supus dezbaterii, ținându-se cont și de modificări, și va fi votat la următoarea reuniune a grupului din noiembrie.

De asemenea, ar fi nevoie de aprobarea Vaticanului pentru a intra în vigoare. Săptămâna trecută, Papa Francisc i-a avertizat pe episcopii americani că nu ar trebui să folosească Împărtășania „ca o armă politică”.

Exit mobile version