• La Spitalul din Rovinari, niciun medic nu are peste 50 de ani
  • Cinci medici tineri au venit din străinătate pentru a lucra la Spitalul Rovinari
  • Bolnavii vin chiar şi de la Târgu Jiu pentru a fi trataţi de medicii din Rovinari
  • La Spitalul din Rovinari sunt trataţi pacienţi COVID, suspecţi şi non-Covid
  • Din servicii, spitalul câştigă lunar peste 1 milion de lei

Mai mulţi medici români s-au întors acasă după ce au lucrat câţiva ani în străinătate. La Spitalul din Rovinari pun în practică ceea ce au învăţat în Franţa, Germania, Belgia şi Irlanda.

Vlad Marina era rezident la Oradea când a plecat în Franţa. Salariul din România era cât rata la maşină. După patru ani, s-a întors în ţară. Acum este unul dintre cei mai căutați chirurgi din Gorj.

„Trebuie să încercăm să facem tot ce e posibil să ţinem pacienţii în Gorj. Pentru că ţinându-i în Gorj, atunci şi nivelul spitalelor, de finanţare de la Guvern, va fi unul superior.”, a precizat acesta.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ionuţ Cocheci practică medicina internă. A venit la Spitalul din Rovinari acum doi ani şi jumătate, după un an lucrat în Belgia. Acum este directorul medical al spitalului şi unul dintre puţinii care tratează pacienţii COVID-19.

Este ok acolo, din punct de vedere profesional. Din toate punctele de vedere, profesional vorbind, dar nu este ok din punct de vedere familial.(…) Ziua de lucru începea la 7-7.30 şi se termina după 12 ore.”, a menționat acesta.

În urmă cu doi ani şi jumătate, la Spitalul din Rovinari aproape toţi medicii erau în prag de pensie. Acum, cei 34 de doctori care lucrează aici au vârste între 30 şi 50 de ani.