- Mai mulți tineri care au participat marți, la marșul anti-mască, susțin că au fost agresați în sediul Poliției din Brăila
- Anchetatorii au deschis dosar penal de purtare abuzivă
- Incidentul a avut loc la miezul nopții la sediul Poliției Municipiului Brăila unde jandarmii au adus un grup de 19 tineri
Mai mulți tineri care au participat marți, la marșul anti-mască, susțin că au fost agresați în sediul Poliției din Brăila. Anchetatorii au deschis dosar penal de purtare abuzivă.
Polițiștii încearcă să afle dacă tinerii au fost agresați în interiorul unității unde fuseseră aduși pentru a fi sancționați .
Incidentul a avut loc la miezul nopții la sediul Poliției Municipiului Brăila unde jandarmii au adus un grup de 19 tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 20 de ani. Ulterior, mai mulți tineri au reclamat faptul că au fost agresați și au mers la spital.
„În sediul subunității, una dintre persoane a reclamat faptul ca ar fi fost agresată de către forțele de ordine, solicitând sa depună plângere penală.Ulterior, în jurul orei 03:00, polițiștii au fost sesizați de către Spitalul Județean de Urgență Brăila cu privire la faptul că la unitatea medicală s-au prezentat 5 tineri care susțineau că ar fi fost agresați. La ora 04:45, prin S.N.U.A.U 112, un bărbat a sesizat faptul că prietenul său ar fi fost, de asemenea, agresat”, au anunțat reprezentanții IPJ Brăila.
Polițiștii au întocmit actele procedurale pentru infracțiunea de purtare abuzivă. Acestea au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila în vederea declinării către Parchetului Teritorial Militar competent.
În paralel, reprezentanții Jandarmeriei anunță că nicio persoană implicată în incidentul de la Brăila nu a murit, așa cum se anunță pe rețelele de socializare.
„Recent, pe reţelele de socializare, a fost lansată o informaţie falsă referitoare la decesul unui protestatar din municipiul Brăila. Infirmăm această informaţie! Niciuna dintre persoanele care s-au prezentat la unitatea de primiri urgenţe din Brăila nu a decedat. Reamintim că persoana prezentată pe reţelele de socializare care ar fi fost agresată şi sângerează, întinsă pe asfalt este tot o informaţie falsă, întrucât ‘’pata de sânge” era, de fapt, o eşarfă de culoare roşie”, au anunțat cei de la Jandarmeria Română.