• 16 pasageri nu au fost lăsați să se îmbarce într-o cursă spre Italia, dimineață
  • Pasagerii erau vaccinați cu ambele doze anti COVID și nu știau că au nevoie de teste
  • Italia nu primește cetățeni străini fără a avea testul PCR negativ
  • MAE spune că cei care călătoresc trebuie să consulte site-ul mae.ro

Dacă ești vaccinat anti COVID, cu ambele doze, nu este suficient ca să pleci cu avionul, în străinătate.

Bogdan trebuia să plece dimineață în Italia. Are ambele doze de vaccin făcute. Știa că e suficient. S-a înșelat. La fel ca alte 15 persoane care voiau să se îmbarce în aceeași cursă.

„Când am ajuns la poarta de îmbarcare, cu 15 minute înainte de a da drumul acolo, au anunțat la microfon să pregătim buletinul, biletul de avion și testul PCR”, a spus Bogdan.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Fiecare țară din Uniunea Europeană are regulile ei de acces al cetățenilor străini. Care se schimbă, permanent, în funcție de evoluția îmbolnăvirilor.

Acesta este și motivul pentru care Ministerul Afacerilor Externe insistă ca cei care călătoresc să se informeze din surse oficiale înainte de a pleca la drum.

Bogdan spune că ar trebuie să te informeze companiile aeriene, înainte de plecare: „Compania trebuia. Sau măcar să-mi trimită un mesaj pe telefon când am făcut biletul, când am făcut check-in-ul on-line”.

Compania aeriană de la care cumpăraseră bilete cei 16 pasageri care nu s-au mai putut îmbarca, în această dimineață, spune că a luat toate măsurile astfel încât să le ofere călătorilor informațiile necesare.

Dar, cum regulile se schimbă permanent, e important ca cel care pleacă să consulte toate sursele de informare pentru a vedea exact condițiile de intrare într-o altă țară.