• Am putea să avem mai puține restricții, chiar dacă nu scade incidența COVID.
  • Năsui și Voiculescu s-au văzut cu reprezentanții HORECA și caută variante pentru redeschiderea unor business-uri.
  • Claudiu Năsui a declarat că există discuţii cu privire la modul cum vom putea merge la restaurant, la cinematograf sau diverse evenimente. 

Românii ar putea participa la nunți și alte evenimente private dacă se vor testa pentru Covid-19 înainte. Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei, Claudiu Năsui, care a precizat că testarea rapidă este luată în calcul ca soluție inclusiv pentru a permite accesul în instituții de cultură și restaurante. 

Miniștrii Sănătății și Economiei, Vlad Voiculescu și Claudiu Nasui, s-au întâlnit, vineri, într-un grup comun de lucru cu reprezentanții industriei hoteliere din România: „Mesajul comun al acestui grup de lucru a fost pregătirea unui calendar de deschidere a economiei, cu valoare orientativă”.

Miniștrii Sănătății și Economiei, Vlad Voiculescu și Claudiu Năsui, s-au întâlnit vineri într-un grup comun de lucru cu reprezentanții industriei hoteliere din România, anunță Ministerul Sănătății.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

„Discuțiile s-au axat pe planificarea deschiderii mediului de business. Mesajul comun al acestui grup de lucru a fost pregătirea unui calendar de deschidere a economiei, cu valoare orientativă. De asemenea, s-a discutat despre eventualele măsuri de acces al persoanelor în structurile de cazare”, transmite MS.

Întâlnirea a fost anunțată și de Claudiu Năsui.

„Principala concluzie a fost că românii au nevoie de o rază de speranță în această luptă prelungită cu pandemia. Așadar, discuția s-a axat pe elaborarea unui plan de deschidere a economiei, fie el și cu valoare orientativă. Sănătatea romanilor este cea mai importantă, dar și libertatea acestora de a munci și de a produce valoare adăugată în economie și de a-și câștiga traiul zilnic. Țin să-i mulțumesc ministrului Vlad Voiculescu pentru deschidere”, transmite Năsui.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, spunea în cursul zilei de vineri, la Digi24, că testarea rapidă pentru a permite oamenilor accesul în instituții de cultură, restaurante sau la evenimente este o soluție discutată în prezent.