Maia Sandu a desemnat un nou premier. Cine este Igor Grosu, preşedintele partidului Acțiune și Solidaritate

Bugetul țării, împărțit la miezul nopții în Chișinău. Maia Sandu: „La această oră târzie, o grupare de hoți și profitatori împart banii statului“ Mediafax Foto
  • Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a desemnat pentru funcţia de premier pe Igor Grosu
  • Decizia a fost anunţată după consultări cu partidele politice
  • Igor Grosu a fost viceministru al educaţiei în perioada august 2012 – august 2015, când ministru a fost actualul preşedinte, Maia Sandu.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a desemnat pentru funcţia de premier pe Igor Grosu, preşedintele interimar al Partidului Acţiune şi Solidaritate.

Decizia a fost anunţată după consultări cu partidele politice şi vine după ce Mariana Durleşteanu şi-a retras candidatura pentru fucţia de premier.

Igor Grosu a fost viceministru al educaţiei în perioada august 2012 – august 2015, când ministru a fost actualul preşedinte, Maia Sandu. Igor Grosu a absolvit Universitatea de Stat din Moldova şi este parlamentar din 2019.

„Am luat act de decizia Marianei Durleşteanu de a-şi retrage candidatura pentru funcţia de prim-ministru. Având în vedere că nu există la moment un candidat care să fie susţinut de o majoritate parlamentară absolută formalizată, am decis să-l înaintez pe Igor Grosu în calitate de candidat la funcţia de Prim-ministru al Republicii Moldova. I-am cerut candidatului să pregătească programul şi să formeze echipa de guvernare cu care să meargă în Parlament”, a spus Maia Sandu.