• Maia Sandu susține că nu se va muta în vila prezidențială.
  • Va rămâne în apartamentul său, a declarat politiciana în cadrul unui interviu acordat jurnalistului ucrainean Dmitri Gordon
  • Igor Dodon a trecut în declarația de avere 18.800 de lei moldovenești lunar, adică aproape 930 de euro pe lună

Potrivit agora.md, Maia Sandu a fost întrebată dacă este adevărat că locuiește într-un apartament de aproximativ 70 de metri pătrați.

„E adevărat și nu am de gând să mă mut după ce voi deveni președinte. Nu am de gând să cheltui banii statului pe vile”, a răspuns Maia Sandu.

Iar în cadrul emisiunii „În profunzime” de la ProTV, Maia Sandu a fost întrebată ce se va alege de vilele prezidențiale, dacă va refuza să le folosească. „O să discutăm cum putem economisi banii statului și cum ar putea fi folosite în interes public”, a declarat candidata.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, s-a instalat la vila prezidențială de la Condrița. În 2017, pentru repararea vilei au fost alocați 200 de mii de lei. În același an, Igor Dodon a organizat o petrecere pe teritoriul reședinței de stat. Spunea atunci că nu a încălcat legislația: „Aceasta este o casă de serviciu. Este locul de trai al președintelui Republicii Moldova pe durata mandatului”.