• Maia Sandu: Urmează patru ani de muncă asiduă, pentru oprirea furtului banului public, oprirea schemelor de corupție
  • Maia Sandu a câștigat cu peste 57% din voturile exprimate de moldoveni
  • Este prima femeie aleasă în această funcție în Republica Moldova

Maia Sandu a avut prima declarație de presă, după ce au fost numărate toate voturile exprimate, iar ea a fost aleasă în funcția de președinte al Republicii Moldova.

Dragi prieteni, voi ați învins. Vă mulțumesc pentru mobilizarea și încrederea enormă. Solidaritatea moldovenilor au uimit, ieri, o lume întreagă. Oamenii au votat pentru o țară care îi unește și îi ajută la greu”, a spus Maia Sandu, în debutul discursului.

Noul șef al statului din Republica Moldova a mai spus că încrederea acordată o motivează să meargă pe calea reformării politice.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Mandatul nu este un premiu sau un privilegiu, ci o mare responsabilitate. Înțeleg că urmează patru ani de muncă asidudă, pentru a reclădi insitutțiile statului(…) După validarea acestor alegeri, voi demara o serie de consultări cu fracțiunile parlamentare pentru găsi soluții la problemele urgente ale cetățenilor”, a mai spus ea.

Maia Sandu a vorbit și despre prioritățile sale: „oprirea furtului banului public, oprirea schemelor de corupție și atragerea resurselor pentru ca economia Moldovei să prospere”.

În final, ea a adresat un mesaj și în limba rusă cetățenilor din Republica Moldova.

Maia Sandu a câștigat cu peste 57% din voturile exprimate de moldoveni. Igor Dodon a avut puțin peste 42%, potrivit Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova.