• Premierul Nicolae Ciucă a primit-o vineri, la Palatul Victoria, pe preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu ocazia vizitei oficiale în România, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis.
  • România va sprijini paşii necesari ce vizeaza reformele solicitate şi deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, a menţionat şeful Executivului. 
  • Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulţumit pentru sprijinul României, primit deja în situaţiile de criză.

Premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, au discutat, vineri, la Palatul Victoria despre securitate energetică, gestionarea crizei refugiaţilor, asigurarea stabilităţii politice şi evoluţii ale situaţiei de securitate regională, în contextul agresiunii militare din Ucraina.

Premierul Nicolae Ciucă a primit-o vineri, la Palatul Victoria, pe preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu ocazia vizitei oficiale în România, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis.

„Discuţiile au vizat o paletă extinsă de subiecte de actualitate şi consultări aprofundate pe teme de securitate energetică, gestionarea crizei refugiaţilor, asigurarea stabilităţii politice şi evoluţii ale situaţiei de securitate regională, în contextul agresiunii militare a Rusiei în Ucraina. Premierul României a salutat progresul Republicii Moldova in ceea ce priveste consolidarea perspectivei integrării în Uniunea Europeană, alături de Ucraina, prin obţinerea statului de stat candidat”, informează Executivul, citat de Mediafax.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Punctele cheie ce însoţesc această decizie, adoptate în Consiliul European, trebuie tratate cu deosebită atenţie, iar România va sprijini paşii necesari ce vizeaza reformele solicitate şi deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, a menţionat şeful Executivului. 

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulţumit pentru sprijinul României, primit deja în situaţiile de criză – ajutor material, umanitar, în produse energetice şi în susţinere politică pentru a atinge dezideratul conturării clare a drumului european al Republicii Moldova „în care România a crezut întotdeauna şi pe care l-a sprijinit cu succes”.

„Cei doi înalţi oficiali au avut un schimb detaliat de idei în legătură cu situaţia securităţii regionale şi perspectivele impactului războiului din Ucraina şi a dezvoltărilor sale asupra chestiunilor umanitare, valurilor posibile de refugiaţi, stabilităţii politice, inflaţiei şi costurilor economice viitoare determinate de preţurile energetice şi deficitele datorate rupturilor în lanţurile de aprovizionare. Partea română a dat asigurări directe de sprijin şi a convenit mecanisme şi responsabili pentru soluţionarea problemelor cele mai importante şi stringente ale Republicii Moldova, în special domeniile securităţii şi menţinerii standardului de viaţă al cetăţenilor”, se arată în finalul comunicatului de presă.