Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit la Bruxelles cu procurorul şef al Parchetului European, Laura Codruţa Kövesi. Preşedintele moldovean a dezvăluit faptul că vrea să colaboreze cu instituţia europeană pentru a impulsiona reformele din sistemul justiţiei în Republica Moldova.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat pe Facebook că a avut o întâlnire cu procurorul şef al Parchetului European, Laura Codruţa Kövesi.

Discuţia a avut loc la Bruxelles, iar liderul Republicii Moldova a spus că vrea să colaboreze cu instituţia europeană pentru a impulsiona reformele din sistemul juridic.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Am avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu Laura Codruţa Kövesi, Procuror-şef al Parchetului European. Am discutat despre nevoia de a impulsiona reformele din sistemul justiţiei în Republica Moldova.De asemenea, ne-am manifestat interesul reciproc de a stabili o relaţie de colaborare între Parchetul European şi instituţiile de combatere a corupţiei din Republica Moldova. Este un prim pas pentru a iniţia şi a desfăşura activităţi comune în ceea ce priveşte combaterea contrabandei şi a spălării de bani”, scrie în mesajul postat pe Facebook de Maia Sandu.