• Maia Sandu: Nu s-a format un număr suficient de parlamentari care să susțină ajustarea în Constituție.
  • Maia Sandu: Importante acum sunt programele de studiere a limbii române pentru ucraineni, găgăuzi, ruși.

Maia Sandu, 48 de ani, președintele Republicii Moldova, a declarat, luni, 19 aprilie, în cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, că Parlamentul este în măsură să opereze modificări asupra Constituției, astfel încât sintagma „limba moldovenească” să fie înlocuită cu sintagma „limba română”, în conformitate cu o decizie a Curții Constituționale din 2013, a scris G4Media

„Întrebarea aceasta ar urma să fie adresată Parlamentului, deoarece acesta are puterea să ajusteze articolul din Constituție cu privire la limba română. Până acum, însă, nu s-a format un număr suficient de parlamentari care să susțină ajustarea în Constituție și să avem limba română în legea supremă. Îndată ce va fi un Parlament care să rezolve problema, aceasta va fi soluționată. Important acum sunt programele de studiere a limbii române pentru ucraineni, găgăuzi, ruși, etc”, a răspuns Maia Sandu unei întrebări a deputatului român Titus Corlățean.
Citeşte întreaga ştire: Maia Sandu, președintele Republicii Moldova: Viitorul Parlament ar putea modifica Constituția pentru ca limba română să fie limba de stat.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN