• Un campion ucrainean la kickboxing a fost ucis de trupele ruse la Mariupol.
  • Maksym Kagal, în vârstă de 30 de ani, lupta împotriva rușilor ca parte a forțelor speciale Azov pentru apărarea orașului Mariupol.
  • Decesul lui Kagal a fost anunțat într-o postare pe Facebook, de antrenorul său personal, Oleh Skyrta.

Un campion ucrainean la kickboxing a fost ucis de trupele ruse la Mariupol. Maksym Kagal, în vârstă de 30 de ani, lupta împotriva rușilor ca parte a forțelor speciale Azov pentru apărarea orașului Mariupol, oraș ce a cunoscut unele dintre cele mai aprige lupte de la invazia Ucrainei, din 24 februarie.

De când a izbucnit războiul, sute de civili ucraineni s-au alăturat forțelor armate pentru a-și apăra țara

Decesul lui Kagal a fost anunțat într-o postare pe Facebook, de antrenorul său personal, Oleh Skyrta: „Din păcate, războiul ia ce e mai bun.” Skyrta l-a descris drept „primul campion mondial la kickboxing din gloriosul oraș Kremenchug, primul campion mondial între adulți din echipa Ucrainei, o persoană cinstită și decentă”. Dormi bine, frate, odihnește-te în pace, te vom răzbuna”, a scris antrenorul.

Regimentul Azov este o unitate de infanterie formată exclusiv din voluntari ai cărei membri sunt în mare parte ultranaționaliști, potrivit Al Jazeera. Unitatea a fost înființată pentru a lupta împotriva separatiștilor pro-ruși din regiunea estică a Ucrainei, Donețk, iar succesul său pe câmpul de luptă a dus la integrarea ei oficială în Garda Națională a Ucrainei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Grupul nu a negat că membrii săi au „viziuni” extremiste, dar neagă că unitatea aderă la ideologia nazistă. În 2015, purtătorul de cuvânt Andriy Diachenko a declarat pentru USA Today că „doar 10 până la 20%” dintre membrii grupului erau naziști.

A devenit campion mondial în 2020

Rolul kickboxerului în lupta pentru apărarea Ucrainei a fost preluat și exagerat de presa de stat rusă și de Kremlin pentru a discredita armata ucraineană. Când Putin a invadat Ucraina, el a spus că unul dintre obiective este să „de-nazifice” țăra.

Kagal, rezident în Kremenchug, a devenit campion mondial ca parte a echipei naționale ucrainene, potrivit Telegraf din Ucraina. El a câștigat Campionatul Mondial de Kickboxing în 2020. Moartea sa la Mariupol vine în timp ce orașul continuă să supraviețuiască luptelor grele.

Oficialii ONU au declarat că există dovezi ale unor gropi comune în orașul asediat Mariupol. Matilda Bogner, șefa unei echipe ONU pentru drepturile omului a declarat:„Avem din ce în ce mai multe informații despre gropile comune care se află acolo”.„Amploarea victimelor civile și a distrugerii bunurilor civile sugerează cu tărie că au fost încălcate principiile distincției, proporționalității, regula privind precauțiile fezabile și interzicerea atacurilor fără discernământ”.