• Aceasta va fi prima țară europeană care va legaliza canabisul pentru uz personal.
  • Legea va permite celor care au peste 18 ani să dețină până la șapte grame de canabis.

Malta va deveni săptămâna aceasta prima țară europeană care va legaliza producția de canabis pentru uz personal, stabilind un precedent pentru continent, care va fi urmat în scurt timp de Luxemburg.

Legislația – care se așteaptă să fie susținută mâine în cadrul unui vot parlamentar maltez – va permite, de asemenea, persoanelor cu vârsta de peste 18 ani să dețină până la șapte grame de canabis. Se așteaptă ca legea să fie aprobată rapid de președintele Vella și va fi urmată de măsuri similare în Germania, Elveția, Luxemburg și Țările de Jos.

Italia intenționează să organizeze un referendum pe această temă anul viitor. Lovin Malta, un site local de știri, spune că reforma deschide o cale clară pentru consumatorii de canabis. De asemenea, aceasta va duce la achiziția în mod legal a mugurilor și semințelor pentru uz personal și pentru cultivare. Cu toate acestea, poliția va avea în continuare puterea discreționară de a percheziționa persoana dacă există o suspiciune rezonabilă de trafic sau de vânzare de droguri.

Recomandări

HAVE MORE BABIES, SAVE THE PLANET
ATAC ARMAT ÎN RUSIA
MACRON FACE O PROMISIUNE FRANCEZILOR
PROBLEME LA GRANIȚĂ
ORBAN, ACUZAT CĂ FOLOSEȘTE MAȘINĂRIA FRICII
TESLA ȘI-A REDUS CU 14% PERSONALUL

În timp ce abordarea pentru a obține aprobarea proiectului de lege în câteva săptămâni ar trebui să fie lăudată ca fiind o abordare eficientă a legiferării, mulți dintre oamenii din Malta nu înțeleg pentru ce anume votează deputații noștri.