• Mama lui Boris Johnson a murit.
  • Charlotte Johnson-Wahl avea 79 de ani.
  • Mama premierului britanic a fost pictor profesionist.

Mama premierului britanic Boris Johnson a murit la vârsta de 79 de ani. Charlotte Johnson-Wahl s-a stins din viață „brusc și pașnic“, luni, la un spital din Londra, spune familia.

Pictor profesionist, Charlotte Johnson-Wahl a fost descrisă de premierul britanic drept „autoritatea supremă“ din familia sa, atribuindu-i meritul de a-i fi insuflat „importanța egală, demnitatea egală, valoarea egală a fiecărei ființe umane de pe planetă“. Totodată, în 2019, în timpul primei conferințe a Partidului Conservator la care se afla din poziția de prim-ministru, a dezvăluit că mama sa votase în favoarea Brexitului.

La rândul său, Charlotte Johnson-Wahl îl descria pe fiul cel mare ca fiind mereu „cu sufletul la gură“, în 2008 mărturisind că simte să îl protejeze în momentul în care se confrunta cu provocări profesionale tot mai mari.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Charlotte Johnson-Wahl, fiica lui Sir James Fawcett, care a fost președintele Comisiei Europene pentru Drepturile Omului în anii 1970, a studiat limba engleză la Universitatea Oxford, dar și-a întrerupt studiile pentru a călători în America alături de Stanley Johnson, cu care s-a căsătorit în 1963. A obținut ulterior diploma.

Mama premierului britanic a fost pictor profesionist. „Odată ce am început să pictez nu m-am putut opri“

Sora mea mai mare era teribil de inteligentă, la fel ca și fratele meu mai mic. Părinții mei nu știau ce să facă cu mine, așa că mi-au dat câteva vopseluri și m-am dovedit a fi bună la asta. Odată ce am început, nu m-am putut opri“, declara ea pentru The Telegraph în 2015.

În timpul căsătoriei, a suferit o cădere mintală și a fost internată la spitalul de psihiatrie Maudsley, unde a stat nouă luni, dar și-a folosit timpul pentru a picta 78 de imagini care îi defineau starea de spirit.

După divorț, a refuzat să accepte bani de la Stanley și și-a câștigat existența prin vânzarea tablourilor.

Charlotte Johnson-Wahl, diagnosticată cu Parkinson la 40 de ani

La vârsta de 40 de ani, Charlotte Johnson-Wahl a fost diagnosticată cu Parkinson, dar asta n-a oprit-o să continue să picteze.

Încerc să pictez în fiecare zi dacă pot, deși trebuie să merg foarte des la spital. Încă reușesc să pictez, deși brațul meu deseori face brusc o mișcare complet neintenționată și asta aproape mă aduce la lacrimi“, mărturisea ea.