Managerul Spitalului din Ploiești, despre cauza incendiului: „Posibil o defecțiune la un pulsoximetru sau alt aparat medical”

Bogdan Nica, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Ploiești, a declarat joi dimineață că spitalul nu avea autorizație ISU, era în curs de obținere, iar ISU nu a găsit nereguli în urma controalelor.

Managerul spune că incendiul a fost lichidat rapid, în 12 minute, iar acesta ar fi fost provocat de o defecțiune a unui aparat medical.

Posibil să fi apărut o defecțiune la un pulsoximetru sau alt aparat medical. A fost un incendiu care s-a extins în câteva secunde la infirmieră, incendiul a fost lichidat foarte repede, în 12 minute. Eram în curs de a obține autorizația, nu aveam. Secția a fost modernizată acum 2 ani, anul trecut s-a schimbat alimentarea cu oxigen de la butelii, pe rampe, pentru a elimina orice risc. Nu existau prelungitoare, nici tuburi de oxigen. ISU nu a găsit nereguli, nu erau nereguli aici. O autorizație la un incendiu nu ne ferește de incendiu, ci arată doar că respectăm niște norme.
Salonul avea și ușă spre exterior, făceam exerciții regulat
”, a declarat Bogdan Nica la un post de televiziune.

Bogdan Nica spune că niciun spital din Prahova nu e în regulă și deplânge lipsa investițiilor în infrastructură.

Niciun spital din Prahova nu e în regulă pentru că trebuie investiții foarte mari. De când am venit încerc să aduc lucrurile pe un făgaș normal. Instalația electrică e nouă, de doi ani de zile. Nu am avut niciun fel de problemă în ultimul an”, a declarat managerul Bogdan Nica, joi dimineață, la Digi24.