Manifestanți bătuți de poliție în a doua seară de proteste violente în Serbia. Președintele renunță la o parte din măsuri

  • Președintele Serbiei renunță la izolarea din acest weekend din cauza protestelor de la Parlament.
  • Vucic spune că se vor implementa restricții mai dure, dar nu izolarea, iar decizia finală o va lua mâine.
  • În timpul protestelor de ieri de la Parlament, polițiștii de intervenție au abuzat protestatarii, unul dintre manifestanți fiind călcat în picioare de peste 30 de polițiști.

Președintele Serbiei, Vucic, anunță că renunță la izolarea oamenilor din cauza protestelor. Acesta a mai spus că „probabil va decide mâine să introducă restricții ceva mai dure, dar fără izolare”, relatează Euronews.

Președintele Serbiei a comunicat în cursul zilei de ieri că va impune noi restricții pentru weekendul ce vine din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19. Acesta a specificat că izolarea este una dintre ele și că i-ar ajuta să mai scadă din numărul de îmbolnăviri.

Sârbii au luat cu asalt clădirea Parlamentului și s-au luptat cu polițiștii la aflarea veștii că totul s-ar putea închide din nou.

Protestul violent al sârbilor

Sârbii s-au luat la bătaie cu jandarmii și au aruncat cu pietre, sticle și ouă în ei după ce aceștia i-au atacat cu gaze lacrimogene.

Filmări ale martorilor surprind abuzurile polițiștilor de intervenție. Un bărbat a fost călcat în picioare de 30 de polițiști.