• Mii de manifestanți au protestat pe malul lacului Konstanz
  • Protestatarii sunt împotriva măsurilor restrictive
  • Ei au format un lanț uman în semn de protest

Mii de opozanți la măsurile restrictive împotriva pandemiei au format un lanț uman în această sâmbătă pe malul lacului Konstanz, la granița germano-elvețiană, în prezența poliției, care era gata să acționeze în caz de posibile violențe, scrie lexpress.fr.

Timp de treizeci de minute, manifestanții s-au adunat la marginea acestui lac care se întinde între Germania, Elveția și Austria.

Eșarfe, resturi de țesături și frânghii

Manifestantii erau legati între ei cu eșarfe, bucăți de pânză sau frânghii, iar lanțul uman se întindea de ambele părți ale graniței dintre Germania și Elveția, care trece printr-un parc din Konstanz.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Poliția a comunicat despre o situație „foarte calmă“, raportând aproximativ o mie de participanți în zona Konstanz.

Această demonstrație se desfășoară la inițiativa „gânditorilor liberi“, o asociatie de opozanti la măsurile legate de pandemia Covid-19 care au organizat deja două demonstrații cu zeci de mii de oameni la Berlin în timpul verii.

Același nivel de infecții noi ca în aprilie

Aceste manifestatii vin în plină creștere a infecțiilor în Germania, o țară care a fost mai degrabă scutită de coronavirus până acum. Sâmbătă, numărul de noi infecții în 24 de ore a fost peste 2.500, asemănător cu nivelul din aprilie.

Konstanz a interzis manifestanților să aibă semne distinctive ale regimului nazist sau ale „steagurilor Reich“ germane în amintirea Imperiului care a dispărut după primul război mondial, așa cum au făcut-o la Berlin si a cerut, de asemenea, să se poarte o mască atunci când măsurile de distanțare nu pot fi respectate.