• Poliția a tras focuri de avertizare pentru a încerca să disperseze zeci de protestatari la Madrid
  • În orașul Logroño din nordul Spaniei, aproximativ 150 de persoane au atacat poliția cu pietre
  • Incidente similare s-au întâmplat vineri în orașele Burgos, Vitoria, Santander, Valencia și Zaragoza

Prim-ministrul Spaniei a condamnat sâmbătă o serie de proteste violente în orașe din toată țara împotriva restricțiilor impuse pentru a stopa creșterea numărului de cazuri de COVID-19, scrie Reuters. Spania a intrat săptămâna aceasta în stare de urgență pentru șase luni.

Poliția a tras focuri de avertizare pentru a încerca să disperseze zeci de protestatari care dădeau foc la coșurile de gunoi pe esplanada Gran Via din Madrid. Manifestanții au aruncat în poliție cu pietre și alte proiectile în Barcelona.

În orașul Logroño din nordul Spaniei, aproximativ 150 de persoane au atacat poliția cu pietre, au dat foc containerelor și au prădat magazine, au raportat autoritățile.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Premierul Pedro Sanchez a scris pe Twitter: „Doar din responsabilitate, unitate și sacrificiu vom putea învinge pandemia care devastează toate țările. Comportamentul violent și irațional al grupurilor minoritare este intolerabil. Nu aceasta e calea.

Incidente similare s-au întâmplat vineri în orașele Burgos, Vitoria, Santander, Valencia și Zaragoza. Spania, una dintre țările cele mai afectate de COVID-19, a impus săptămâna aceasta o stare de urgență până la începutul lunii mai,