• MApN semnalează o nouă ştire falsă, postată pe diferite platforme online în România şi în alte ţări.
  • Știrea falsă acreditează ideea că un convoi de vehicule militare americane s-ar deplasa din România către Ucraina: „S-au deplasat către Poligonul Babadag”.
  • Activităţile de instruire desfăşurate de militarii ţărilor aliate dislocaţi în ţara noastră, în cadrul măsurilor de întărire a securităţii flancului estic al NATO au caracter curent.

MApN semnalează o nouă ştire falsă, postată pe diferite platforme online în România şi în alte ţări, care acreditează ideea că un convoi de vehicule militare americane s-ar deplasa din România către Ucraina: „S-au deplasat către Poligonul Babadag”.

Reapar ştiri false cu privire la forţele aliate staţionate în România. Vă semnalăm o nouă ştire falsă, postată pe diferite platforme online în România şi în alte ţări, care acreditează ideea că un convoi de vehicule militare americane s-ar deplasa din România către Ucraina. În filmarea pe care se bazează această dezinformare apar, într-adevăr, vehicule militare ale Armatei SUA. Acestea fac parte dintre cele dislocate de Regimentul 2 Cavalerie al SUA în Baza Mihail Kogalniceanu, la începutul acestui an. Miercuri, 27 aprilie, vehiculele americane, însoţite, conform procedurilor naţionale, de autospeciale ale Poliţiei Militare a Armatei României, s-au deplasat către Poligonul Babadag în vederea executării unor şedinţe de tragere planificate anterior cu militari români şi aliaţi”, potrivit paginii de Facebook a MApN.

Conform sursei citate, activităţile de instruire desfăşurate de militarii ţărilor aliate dislocaţi în ţara noastră, în cadrul măsurilor de întărire a securităţii flancului estic al NATO au caracter curent, de aceea, astfel de coloane de tehnică militară, nu doar aparţinând SUA, ci şi Belgiei, Franţei, Italiei, Marii Britanii sau Portugaliei vor putea fi observate în mod frecvent pe timpul deplasărilor dintre bazele de staţionare şi facilităţile de instruire în comun.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Reiterăm recomandarea de a verifica ştirile apărute în spaţiul virtual ce prezintă un vădit caracter alarmist prin instrumentele puse la dispoziţie de către MApN în ceea ce priveşte informarea publicului atât pe site-ul oficial al instituţiei, cât şi pe canalele oficiale din Social media. Informaţii verificate şi actualizate cu privire la activităţile desfăşurate de militarii români şi aliaţi pot fi găsite pe paginile oficiale de Internet ale MApN şi ale marilor unitati din ţară, precum şi pe conturile deţinute în reţelele de socializare ale structuror militare participante”, arată MApN.