Marcel Ciolacu a anunţat luni seara ce nume ar putea propune PSD în viitorul guvern realizat într-o alianţă cu PNL şi UDMR.

Şeful PSD a spus că decizia privind începerea negocierilor cu PNL a fost luată fără discuţii aprinse în interiorul partidului.

„Noi am luat decizia de a avea negocieri cu PNL, UDMR şi minorităţi, asta nu înseamnă că în mod automat PSD intră la guvernare… Îs mândru de stabilitatea PSD, de modul cum au decurs discuţiile în interiorul partidului… Este pentru prima dată când nu am fost sunat de preşedintele unei organizaţii pentru o funcţie”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ciolacu a mai spus că PNL şi PSD trebuie să-şi împartă ministerele Justiţiei şi Finanţelor deoarece sunt ministere avizatoare.

„Dacă vrei să ai o construcţie în care să nu păcăleşti nici una dintre părţi, este normal ca unul dintre ministere să fie la un partid, celălalt la alt partid”, a mai spus Ciolacu.

Preşedintele PSD a dezvăluit ce nume ar putea să propună partidul pentru viitorul guvern.

„S-a discutat despre domnul Rafila, este cel mai îndreptăţit să preia acum ministerul Sănătăţii, altfel valul 5 ne va pregăti nepregătiţi… colegii cer ca prima linie a partidului… şi eu solicit să mergem cu prima linie”, a spus Ciolacu.

Pe lista cu posibili miniştrii sunt Vasile Dâncu, Mihai Tudose, Alexandru Rafila şi Gabriela Firea.

Ciolacu a mai spus că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să aştepte ca politicienii să finalizeze negocierile pentru a convoca partidele la consultări.

„Dacă va intra în altă logică, PSD va merge cu propria propunere de premier”, a declarat liderul PSD.

De asemenea, Marcel Ciolacu a recunoscut că prioritatea unei alianţe PSD-PNL nu va fi schimbarea Constituţiei în sensul transformării României în republică parlamentară.

„Avem un grup de lucru din luna februarie, eu nu m-am implicat ca să nu politizez subiectul s-a discutat şi această modificare, dar nu cred că aceasta este urgenţa României”, a precizat Ciolacu.

PNL decide luni seara dacă va negocia cu PSD formarea unei alianţe de guvernare.