• Marcel Ciolacu a plătit 1.250 de lei amendă pentru că nu a purtat mască într-un spațiu închis
  • El a fost fotografiat alături de Mihai Tudose și Lucian Romașcanu, la un restaurant din Sărata Monteoru, județul Buzău
  • Ciolacu: Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulți colegi la masă cu noi

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a plătit 1.250 de lei amendă, după ce a fost fotografiat fără mască de protecție, alături de Mihai Tudose și Lucian Romașcanu, la o masă într-un restaurant din județul Buzău.

Liderul social-democrat a fost fotografiat, alături de mai multe persoane, la o masă într-un restaurant din Buzău.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a acuzat, duminică, Guvernul Orban că folosește Poliția pentru scopuri politice.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„În fapt, lucrurile stau așa: județul Buzău este în scenariul verde, fapt pentru care este permisă operarea restaurantelor la interior. De asemenea, conform legii, la masă nu este obligatorie purtarea măștii. Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulți colegi la masă cu noi. Știu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar și pentru câteva minute. De aceea, am transmis astăzi dimineață poliției toate datele celor care au fost la masă. Voi plăti amenda. Este o regulă pe care trebuie să o respectăm toți”, a mai scris social-democratul pe rețeaua de socializare.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, comisarul Georgian Drăgan, a declarat că polițiștii din Buzău au fost sesizați cu privire la prezența mai multor persoane într-un restaurant din Sărata Monteoru, printre care și președintele Camerei Deputaților.

Potrivit acestuia, polițiștii care au ajuns la restaurant au găsit 6 persoane, 3 în interior și 3 în exteriorul locației, iar ulterior au fost identificate și amendate toate persoanele participante.

Trei dintre cele șase persoane erau reprezentanți ai operatorului economic și s-a constatat că aceștia nu purtau mască de protecție, în locurile în care acest lucru era obligatoriu, astfel că au fost sancționate contravențional. Ulterior, au fost efectuate verificări, în urma cărora au fost identificate toate persoanele care apar în imaginile din spațiul public, acestea fiind sancționate contravențional, pentru că erau mai mult de 6 persoane la o masă”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

În imaginile publicate de presa locală din Buzău, alături de Marcel Ciolacu, la masă sunt și fostul premier Mihai Tudose și Lucian Romașcanu.