• Marcel Ciolacu a fost surprins sâmbătă seara fără mască de protecție în compania altor 11 persoane
  • La masă se afla și fostul premier Mihai Tudose
  • Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, susține că „nu-i ceea ce pare
  • IPJ a deschis o anchetă și 3 reprezentanți ai localului au fost sancționați

Sâmbătă seara, Marcel Ciolacu a fost văzut fără masca de protecție într-un restaurant din Buzău, alături de un grup de 11 persoane, informează Realitatea Plus.

Potrivit art. 6, alin 5, este permisa participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri și al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare

Legea 55/2020 prevede și anumite sancțiuni pentru nerespectarea regulilor, și anume de amenzi de până la 2.000 de lei, potrivit art. 65

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Noi ne-am întâlnit… Am fost trei grupuri la trei mese. Poza este făcută când ne-am așezat toți la o masă. (…) Lucrurile nu au fost așa cum au fost prezentate. Am stat trei grupuri la trei mese. 30 de secunde, un minut, am alăturat mesele…”, a declarat Lucian Romașcanu.

Toate persoanele de la masă urmează să primească amenzi, precum și patronul localului, dar și un ospătar. 

În plus, Marcel Ciolacu a fost contactat de IPJ Buzău pentru a pune la dispoziția autorităților datele celor prezenți la masă.