Marcel Ciolacu anunță schimbarea Codului Fiscal. Noile măsuri, anunțate cel târziu la 1 iunie

  • Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că se va  modifica Codul Fiscal.
  • Noile măsuri vor fi anunțate cel târziu la 1 iunie pentru ca Legea bugetului pentru anul 2023 să se construiască pe baza noilor modificări.
  • Cu privire la creșterea inflației, președintele PSD a declarat că aceasta este influențată de prețul la energie.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că se va  modifica Codul Fiscal, iar noile măsuri vor fi anunțate cel târziu la 1 iunie pentru ca Legea bugetului pentru anul 2023 să se construiască pe baza noilor modificări.

Ar trebui să prezentăm noile măsuri la 1 iunie. Codul Fiscal trebuie adoptat cu 6 luni înainte, pentru ca bugetul pe anul viitor să se construiască pe acest nou Cod Fiscal, să fie prinse măsurile.

Rămân la ideea că trebuia să venim cu o reglementare a prețurilor la energie, care s-ar fi văzut imediat. Deocamdată, efectele se văd, dar pe termen mai lung.

Toată lumea vine mereu, că vom avea o colectare mai bună. S-a îmbunătățit colectarea, noul șef al ANAF a luat totul foarte în serios și a crescut colectarea.

Există discuții privind Codul Fiscal, iar când vom lua o decizie vom ieși împreună și vom anunța.”, a spus Marcel Ciolacu.

Cu privire la creșterea inflației, președintele PSD a declarat că aceasta este influențată de prețul la energie, iar o scădere a inflației depinde de „cum se mișcă Ministerul Energiei în perioada următoare”.

Inflația este influențată în continuare de prețul la energie. (…) E posibil ca, dacă Ministerul Energiei închide acest capitol cu compensările, inflația să mai scadă, urmând să facem față inflației care vine din zona euro. E în funcție de cum se mișcă Ministerul Energiei în perioada următoare. Este record în toată Europa. Gândiți-vă, dacă nu s-ar fi luat aceste măsuri, unde s-ar fi ajuns”, a explicat Marcel Ciolacu, la sediul PSD.