• Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că România va ajunge la o impozitare progresivă. De asemenea, el anunţă că până pe 1 iulie va fi modificat Codul Fiscal.
  • El spune că, probabil, Codul Fiscal va fi modificat înainte de 1 iulie, pentru a intra în vigoare la 1 ianaurie 2023.
  • El precizează că va avea, joi, o discuţie cu premierul Nicolae Ciucă.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că România va ajunge la o impozitare progresivă. De asemenea, el anunţă că până pe 1 iulie va fi modificat Codul Fiscal.

Din punctul meu de vedere, România nu poate să fie altfel decât celelalte state dezvoltate din lume. Am văzut că şi Cehia a renunţat la taxa unică. Mesajul preşedintelui României este foarte corect. Acelaşi mesaj l-am avut şi noi: anul acesta nu se modifică nicio taxă. Cred că anul acesta trebuie să ne vedem de capacitatea ANAF şi a serviciului vamal de o reorganizare şi o readaptare pentru a colecta mult mai bine. Ăsta e primul pas. Să facem şi ceva predictibil. Din punctul meu de vedere, România va ajunge la o impozitare progresivă”, spune Ciolacu.

El spune că, probabil, Codul Fiscal va fi modificat înainte de 1 iulie, pentru a intra în vigoare la 1 ianaurie 2023.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ

Eu cred că vor fi anumite modificări până la 1 iulie. De exemplu, impozitarea proprietăţilor în funcţie de valoare. (…) De exemplu, taxa de solidaritate există în Germania. Este pe agenda de discuţii şi vom alege varianta cea mai bună”, adaugă liderul PSD.

El precizează că va avea, joi, o discuţie cu premierul Nicolae Ciucă.

Liderii PNL se opun introducerii impozitării progresive.