• Moțiunea de cenzură s-a votat marți.
  • Guvernul Cîțu a fost demis cu 281 de voturi.
  • Nu au fost voturi împotrivă și nici abțineri.

Moțiunea de cenzură s-a votat marți în Parlament, iar Guvernul Cîțu a fost demis cu 281 de voturi pentru și 0 voturi împotrivă

Întrebat dacă „alianţa politică de astăzi” poate da el un guvern chiar şi tehnocrat, Ciolacu a răspuns că este posibil.

„Nu am avut discuţii politice pentru o majoritate cu niciun lider politic. Aşteptăm o discuţie instituţională la Cotroceni”, afirmă Ciolacu, adăugând că exclude varianta unui guvern PNL susţinut de PSD în Parlament: „nu îmi propuneţi să continuăm o soluţie proastă. Este teoria idiotului”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„Momentan, PSD are o singură decizie: mergem pe alegeri anticipate. Aşteptăm mesajul de la preşedintele României”, a declarat Ciolacu, după moţiunea de cenzură.

Dacă se creează o majoritate politică cu reprezentare în Parlament, alături de Iohannis se poate stabili un guvern de specialişti până când vor avea loc alegerile anticipate, adaugă liderul PSD.

Imediat după numărarea voturilor în Parlament, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a postat pe Facebook un mesaj succint, mulțumit de rezultatul moțiunii de cenzură.

„Guvernul Cîțu a fost demis cu un scor fabulos – 281 de voturi! Este victoria voastră, a tuturor românilor!”, spune Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

PSD a depus săptămâna trecută moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu”. Acest lucru a fost făcut și de către USR-PLUS și AUR, însă moțiunea a fost atacată la Curtea Constituțională.