• Ciolacu: Bugetarii nemulțumiți de salariu pot munci la privat.
  • În prezent România are 1.3 milioane de bugetari.
  • Salariații Agenției Naționale pentru Sport au protestat la Guvern.

Ciolacu promite că taie în carne vie și când e vorba de bugetari. E pus pe dat afară! Ciolacu s-a enervat pe grevele fără sfârșit ale bugetarilor și spune că dacă cineva mai face scandal să își caute de lucru la privat.

„Chiar în guvern sunt angajați care protestează susținând că muncesc prea mult pentru o mie și ceva de euro. Cred că atât la Guvern cât și la Parlament și în alte zone ale administrației, atât centrale cât și locale, putem găsi soluții pentru structuri de personal mai suple. Din economiile făcute pot fi plătite salariile celor care merită. Și Ministerele restante trebuie să finalizeze reorganizarea până pe 30 iunie, ca să reducem numărul bugetarilor, cum s-a întâmplat în fiecare lună din acest an”.

În prezent România are 1.3 milioane de bugetari. Cei mai mulți: 280.000 în administratia publică locală, 240.000 de profesori și alți 200.000 de angajați la Ministerele Interne si de Apărare.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Ciolacu n-a scăpat nici azi de greve. În fața Guvernului s-au plâns azi de condiții salariații de la Agenția Națională pentru Sport și din casele de cultură ale Studenților.

Cu toate astea, Ciolacu a decis în ședința de guvern de azi că unele categorii de bugetari vor avea salariile mărite cu 10%, dar nu dintr-un foc, ci în două tranșe – în iunie și septembrie. Aici se încadrează funcționarii din primăriile sub 20.000 de locuitori, dar și angajații din cultură, mediu și Registrul Comerțului.

Guvernul aprobă, în şedinţa de joi, majorarea cu 10%, în două tranşe, a salariilor unor categorii de bugetari, a anunţat Premierul Marcel Ciolacu.

„Începem prin a rezolva unele inechităţi existente în rândul personalului bugetar. Aprobăm o majorare salarială cu 10% în două tranşe, iunie şi septembrie, pentru mai multe categorii de salariaţi din administraţia centrală şi locală. Vorbim în special despre angajaţii din cultură, de la Registrul Comerţului, agenţiile de mediu şi funcţionarii din primăriile sub 20 de mii de locuitori. Sunt zone rămase în urmă cu salarizarea faţă de restul bugetarilor şi era corect să luăm o decizie în raport cu cât permit finanţele ţării în acest an”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește și