• La congresul PSD, în Bucureşti, a fost mai multă presă decât social-democraţi
  • Reconstrucţia PSD e pe hârtie, iar Ciolacu se lasă flancat de Gabriela Firea şi Lia Olguţa Vasilescu
  • Absentul Eugen Teodorovici nu a avut o contra-moţiune şi echipă pentru alegerile din PSD

Zeci de jurnalişti au fost prezenţi la congresul PSD unde toată lumea ştia rezultatul alegerilor. Din cauza epidemiei, în sala unde au ajuns delegaţii, presa nu a avut acces. Contactele directe cu social-democraţii au avut loc doar pe holurile Casei Poporului. Marcel Ciolacu radia de fericire şi promite ”reconstrucţia PSD”. Totuşi, pe buletinul de vot era o singură moţiune şi o singură echipă, cea a lui Ciolacu. Noua conducere PSD abundă în personaje care au fost prezente atât în echipa lui Liviu Dragnea, cât şi în cea a Vioricăi Dăncilă.

Social-democraţii vor schimbare de leadership, însă acest lucru ar urma să-l facă Paul Stănescu, împreună cu Claudiu Manda, Lia Olguţa Vasilescu sau Gabriel Zetea. Contra-candidatul lui Marcel Ciolacu, Eugen Teodorovici, a fost marele absent al evenimentului. Teodorovici n-a reuşit să formeze echipă proprie la alegerile social-democraţilor. Ciolacu l-a invitat alături de echipa învingătorilor. „Filmele cu Chuck Norris, “Lupul Singuratic ”, erau în anii 75” . Singurul care a pus sare şi piper pe Congresul PSD a fost Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui.  

Dumitru Buzatu, preşedinte PSD Buzău: Vrem să ne transformăm dintr-un partid conservator într-un partid modern. Eu credeam, acum 30 de ani, că m-am înscris într-un partid modern deja. Vechile metode le asimilez aici cu exprimarea domnului preşedinte interimar, care a spus că a trecut vremea tătucilor.  Poate că e bine ca la adresa liderilor noştri din trecut să ne exprimăm cu mai multă atenţie. Că printre aceştia au fost Ion Iliescu, Adrian Năstase… şi ar fi cazul să ne măsurăm puţin înălţimea.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES

Marcel Ciolacu, preşedint PSD: Marcel Ciolacu vă asigură de două lucruri de la Bucureşti până la Vaslui. Marcel Ciolacu când se trezeşte dimineaţa se uită foarte bine în oglindă şi vede cât este de înalt şi cât este de mare. Vreau să avem o cu totul altă abordare să nu mai semănăm neîncredere între noi, colegii.