• Marcel Vela a răspuns întrebărilor puse de români pe pagina lui de Facebook
  • Ministrul de interne a fost întrebat câți oameni pot participa la o petrecere de apartament, fie ea aniversară ori onomastică
  • Vela spune că regulile s-ar putea relaxa de la 1 sau 15 iunie

Marcel Vela, ministrul de interne, a afirmat într-un video postat pe contul său de Facebook, în care a răspuns întrebărilor cetăţenilor, că un număr de maximum 8 persoane pot fi invitate la o aniversare organizată într-un apartament.

Dragi prieteni,Sper ca răspunsurile mele de astăzi să vă fie de folos!Avem nevoie de energie pentru a merge mai departe, sănătate, iubire, armonie în suflete și în case, dar nu în ultimul rând, avem nevoie să ne regăsim cu toții, sănătoși! Vă mulțumesc pentru mesajele de încurajare, pentru feedback-ul sincer, dar mai ales pentru că vă doriți într-un număr atât de mare să intrați în contact cu mine. Dragi sărbătoriți ai acestei zile și nu numai, vă doresc mult bine! Mulțumesc, încă o dată, Părintele Constantin Necula pentru vorbele pline de har pe care le-am auzit astăzi. Împreună vom reuși!Pe curând!

Publicată de Marcel Vela pe Joi, 21 mai 2020

„Limita de 8 persoane se referă la spaţii închise, de exemplu, într-un apartament cineva doreşte să îşi ţină ziua de naştare, sau de nume, cum este astăzi, joi, de Sfinţii Constantin şi Elena. Pentru a reduce riscul, în spaţiile închise, în apartamente, evenimentele personale să nu fie organizate cu mai mult de 8 persoane. (…) Evenimentele de familie se pot organiza cu 16 persoane, cele personale, de familie, care ţin de slujbe religoase”, a spus Vela, ministrul de interne.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

Marcel Vela a mai afirmat că regulile ar putea fi relaxate după 1 iunie ori 15 iunie, în funcţie de parcursul epidemiei de coronavirus.

„De la 1 iunie, din 15 iunie, dacă totul va fi în regulă, evident se va reamenaja şi această regulă”, a mai spus Marcel Vela, ministrul de interne.