Marcel Vela promite că polițiștii vor avea camere de luat vederi pe corp, începând din această vară

Reacția lui Marcel Vela în cazul vloggerului „Colo”: „Trag un mare semnal de alarmă pentru părinţi“ Sursă foto: Hepta, Mediafax Foto
  • Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat, vineri, că poliţiştii din stradă vor fi dotaţi cu aparatură de înregistrare audio şi video.
  • „Să nu mai existe analize, dezbateri despre cine e vinovat: Spartacus sau poliţistul”, a spus ministrul

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat, vineri, că dotarea poliţiştilor cu aparatură de înregistrare este necesară pentru documentarea cazurilor de ultraj.

„Am făcut toate procedurile, să ajungem şi la o finalizare concretă, în sensul în care încă de anul trecut, din noiembrie, de la toate problemele pe care le-au avut unii poliţişti în judeţul Vâlcea, în judeţul Prahova, au fost înregistrate dosare de ultraj, inclusiv în perioada stării de urgenţă, să dotăm poliţiştii din stradă cu mijloace de înregistrare audio-video astfel încât contactul cu cetăţeanul, cu un suspect, cu un potenţial infractor să poate fi documentat oficial şi eficient prin aceste mijloace de înregistrare”, a spus Vela.

Ministrul crede că body-camerele vor responsabiliza şi poliţiştii, şi cetăţenii.

„Body-camera unui poliţist, într-un final va responsabiliza şi cetăţeanul, şi poliţistul, astfel încât să nu mai existe analize, dezbateri televizate cine a fost vinovat: Spartacus sau poliţistul”, a mai spus Vela.

Potrivit acestuia, această iniţiativă, promisă de-a lungul anilor, se va materializa în această vară.