• Ministrul de Interne Marcel Vela răspunde azi acuzaţiilor PSD la dezbaterea moţiunii depuse pe numele lui
  • Marcel Vela este acuzat că în starea de urgenţă a fost protagonistul unor gafe şi contradicţii în ordonanţele militare
  • Numele „Marcel Vela” e cvasi-sinonim cu termenul de haos”, se mai arată în moţiune

Ministrul de Interne Marcel Vela va răspunde azi acuzaţiilor PSD, care a depus o moţiune în Parlament pe numele lui, cu titlul „Democraţia românească în derivă, cu Vela ruptă, în timp de pandemie”.

În textul moţiunii, sunt enumerate contradicţiile şi gafele făcute de Marcel Vela în timpul stării de urgenţă

Vela a şocat inainte de instituirea stării de alerta cu declaraţia: „Putem suna la 112 instant. Respectivul, daca nu are mască şi strănută poate avea dosar penal, pentru că a avut un comportament care se încadrează în zona penalului şi a contribuit la răspândirea bolilor cu bună ştiinţă”.

La scurt timp, Iohannis a intervenit şi l-a băgat pe Vela în şedinţă pentru a retrage protocolul

Mai departe, Vela este acuzat că a impus obligaţii şi interdicţii în ordonanţa militară 1, ca apoi în ordonanţa militară 2 să fie transformate în recomandări. În ordonanţele militare care au urmat, s-a revenit la restricţii şi interdicţii.

Recomandări

AVEREA LUI DUMITRESCU RĂMÂNE SUB SECHESTRU
X SUSPENDĂ CONTUL VĂDUVEI LUI NAVALNÎI
PRIMUL PACIENT NEURALINK S-A RECUPERAT
DI PIETSA PREZINTĂ LA LONDON FW
MAMA LUI NAVALNÎI, MESAJ DIRECT CĂTRE PUTIN
SUA SANCȚIONEAZĂ RUSIA

Lui Vela îi este reproşat şi că a produs confuzii în privinţa exportului de produse agroalimentare

„Într-un exces de zel, în OM 4, ministrul Vela îi obligă pe primari să cheltuie sume uriaşe de bani pentru dotarea scărilor de bloc cu dispensere şi dezinfectaţi. Se fac achiziţii, se epuizează bugete locale, apoi ministrul Vela anunleazătotul în OM 8”.

PSD spune că tot greul din perioada restricţiilor a fost pus pe seama cetăţenilor.

„Numele „Marcel Vela” e cvasi-sinonim cu termenul de haos”, se mai arată în moţiune

Dacă ne uităm în urmă, observăm că în spaţiul public Vela a fost criticat şi pentru protocolul MAI-BOR care anunţa că poliţiştii vor împărţi lumina în noaptea de Înviere: „Eu, înainte de a face un lucru, în calitate de ministru, e normal că îl anunţ pe primul ministru şi pe preşedinte. Ambii erau la curent cu ce am anunţat aseară. Motivul pentru care am luat deciziile au fost cât se poate de simple: cu toţii dorim să evităm aglomeraţia în seara de Înviere”.