• Zeci de mii de români au stat la cozi pentru a intra în țară, prin Vama Nădlac
  • Cozile s-au întins pe kilometri întregi, iar timpul de așteptare a depășit 6 ore
  • Marcel Vela a mers în inspecție la Vama Nădlac, unde a dat asigurări că se vor mai deschide 5 puncte de frontieră

Vameșii au fost copleșiți de numărul mare de români care au vrut să intre în țară în ultimele zile, iar cozi kilometrice au fost formate la punctele de frontieră. O altă cauză pentru timpii de așteptare crescuți a fost procedura de verificare a cetățenilor, care este una amănunțită, în contextul pandemiei de coronavirus.

Maracel Vela, ministrul de Interne, a mers azi la Vama Nădlac pentru a inspecta situația. Acesta a dat asigurări că problemele vor fi rezolvate prin deschiderea a încă 5 puncte de trecere a frontierei.

„De mâine, în urma discuţiilor de azi, Poliţia de Frontieră din Ungaria şi din România vor stabili următoarele lucruri: tranzitul de autoturisme să se facă pe mai multe intrări, pentru că acum se fac doar pe Nădlac, Nădlac 2 şi la intervenţia noastră şi înţelegerea dânşilor. (…) Şi pe încă trei puncte. După discuţia de astăzi avem posibilitatea să deschidem pe încă cinci puncte”, a spus Marcel Vela.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

10 puncte de frontieră vor fi disponibile pentru intrarea în România

În total, 10 puncte de frontieră vor fi deschise, iar cetățenii care intră în tară vor fi informați, în timp real, despre timpul de așteptare de la Vama Nădlac, spune Vela.

„O a doua inițiativă pe care să o avem este de a informa în timp util pe toți cei care vor să tranziteze Ungaria spre România despre timpii de așteptare, inclusiv prin Ambasadă și prin toate mijloacele de informare. Să le aducem la cunoștință celor care vin spre România despre timpii pe care îi pot avea la intrarea în țară pe unul sau pe altul din cele 10 puncte de trecere a frontierei”, a explicat ministrul.