• Marcel Vela, despre plasmă: „Să reușim cu toții să împlinim această dorință și necesitate pentru mulți bolnavi”.
  • Marcel Vela: „În această perioadă complicată, MAI a avut și activități de management. De aplicarea unor măsuri pe care le vrea populația, pentru că noi aici suntem în slujba românilor”.
  • Marcel Vela: „În 10 luni, infracționalitatea a scăzut cu 11%”.

Cele mai importante informații din conferința de presă:

  • Vom înființa Poliția pentru Siguranță în Școli;
  • Vom înființa și Poliția Animalelor – o structură operațională;
  • Pe lângă aceste activități, am mai avut foarte multe misiuni: una dintre ele, combaterea fenomenului migraționist. Colegii de la frotinere au gestionat anul acesta un volum maxim de persoane și de mașini. Unii s-au îmbolnăvit, unii au ieșit la pensie;
  • Marcel Vela, despre DSU: „Au fost situații de urgență, chiar dacă oamenii au fost bolnavi, chiar dacă unii ne-au părăsit și au trecut la cele veșnice, colegii lor au rămas pe front”.
  • Marcel Vela: „MAI a reușit, într-o perioadă de criză economică și criză sanitară, ceea ce nu au făcut alte Guverne când nu era nici criză economică și nici criză sanitară: am dotat colegii din minister cu 7000 de autovehicule noi, care să-i transporte în siguranță”.
  • Am achiziționat 25.000 de pistoale noi. Foloseau pistoale din anii ’70. Este o achiziție în care am făcut economie: modelul este la aproape jumătate din prețul de pe internet sau din ofertele speciale: 400 de euro cu tot cu TVA și România are șansa să producă acest model de pistol.
  • Am achiziționat veste și maieuri antiglonț – a fost o obligație și morală și politică a mea. Băieții din operativ au căști, au scuturi, au bastoane. Vor avea 12.000 de camere de luat vederi – BodyCam – 6000 sunt deja, urmează și diferența de 6000.
  • Pe situații de urgență: 52 de ambulanțe, 60 de autoutilitare noi pentru descarcerare. Evaluăm: 6 elicoptere mari (3 pentru uscat și 3 pentru intervenție maritimă), 2 avioane medicale SMURD noi. Negociem cu Ministerul Fondurilor Europene pentru un proiect destinat pentru 7 elicoptere noi pentru Politia Aeriană.
  • Marcel Vela: „În 10 luni, infracționalitatea a scăzut cu 11%”.
  • Marcel Vela: „MAI a scos de pe piață, în acest an, droguri în valoare de 100 de milioane de euro”.

Marcel Vela, despre Ziua Z, 11 noiembrie

Marcel Vela: „Ziua Z: 11 noiembrie, România. Atunci când am spus că suntem cu ochii pe ei, nu a fost o figură de stil. Este cea mai mare acțiune executată de MAI din ultimii ani. Au acționat azi 3000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și cadre din alte structuri.

S-au executat 619 acțiuni în forță în această dimineață. Din cele 489 de percheziții, 386 sunt pe crimă organizată, 36 în zona judiciară, 46 pe criminalitate economico-financiară și 21 pe infracțiuni care țin de arme și muniții”.

Marcel Vela: „Au fost vizate 21 de grupuri infracționale care se ocupau de următoarele activități criminogene: trafic de droguri, de persoane, de migranți, proxenetism, infracțiuni economice, cămătărie și șantaj. Prejudiciul a fost de 190 de milioane de lei și 160 de mii de euro”.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD